wie wat waar

Instructie en opleiding

Drumfanfare Almere beschikt over een instructieteam bestaande uit de algemeen instructeur en een slagwerkinstructeur. Deze instructeurs zijn ook verantwoordelijk voor de opleiding van onze leerlingen.
Dat betekent dat wanneer je geïnteresseerd bent, je niet persé al een instrument hoeft te spelen en ook het notenschrift niet hoeft te kennen. Gedurende de opleiding wordt dit je spelenderwijs geleerd met een speciaal hiervoor aangeschaft lesprogramma. Je krijgt wekelijks (woensdagavond tussen 18.30 en 19.30 uur) individuele lessen van één van onze instructeurs. De opleiding duurt afhankelijk van het soort instrument en de tijd die er via thuisstudie aan wordt gegeven (wij raden aan dagelijks tenminste 30 minuten tot een uur te studeren) 1 tot 1,5 jaar.
Pietenband Almeria

De veelzijdigheid van onze drumfanfare komt extra naar voren tijdens de Sinterklaasperiode. Vanaf de aankomst van de Goed Heiligman tot aan zijn vertrek naar warmere oorden worden de leden van drumfanfare Almere omgetoverd in Pietenband Almeria. Eén van de grootste pietenband orkesten van Nederland met ook hier een eigen sound die tot uiting komt in het uitgebreide Sinterklaasrepertoire waarvan het overgrote deel speciaal is gearrangeerd. De afgelopen jaren is naast optredens in winkelcentra en voor personeelsverenigingen de muzikale ondersteuning verleend tijdens de intochten van Almere, IJsselstein, Purmerend, Scheveningen, Amstelveen en Amsterdam.

Wat moet je doen als je geïnteresseerd bent

Kom dan gerust eens bij ons langs voor een kijkje in de keuken tijdens een repetitie en vraag een vrijblijvend gesprek met één van onze instructeurs en bestuursleden. Als je daarna besluit om lid te worden, is er een wederzijdse proeftijd van 6 weken, waarin wij kijken of je het in je hebt om een instrument te bespelen en jij kan kijken of je het leuk vind en Drumfanfare Almere bij je past. Na deze proeftijd ben je ook pas contributie plichtig.

Meer informatie

Als je denkt allemaal leuk en aardig, maar ik wil nog wat meer zien en weten, kijk dan gerust eens verder op onze website. Op onze site vind je ook de agenda zodat je eventueel ook een keer bij een optreden kan komen kijken.

Wil je iemand spreken of een afspraak maken om langs te komen (niet verplicht), neem dan contact op met Veronica Amiabel. Zij is bereikbaar op telefoonnummer: 036-5322160. Je mag ook een email sturen naar onze secretaris.

De repetities vinden plaats op:
Woensdagavond van 19.30 – 21.30 uur aan de Markerkant 10-50 in Almere Stad.

Zie voor meer informatie het onderdeel Repetitie in de menubalk links in het scherm.

Secties

De slagwerksectie

Deze sectie bestaat uit diverse slag- en ritme-instrumenten.
Bijvoorbeeld scherpe trommels, tenortrommel en bekkens en staat onder leiding van Erik de Potter.

De blaassectie

Deze sectie bestaat uit diverse blaasinstrumenten zoals bijvoorbeeld trompetten, schuiftrombones en sousafoons.
De blaassectie staat onder leiding van Theo Holstein.

Theo Holstein heeft ook de algehele muzikale leiding van de drumfanfare

Wie en wat doen wij

Op dit moment bestaat Drumfanfare Almere uit 20 leden variërend in leeftijd van 20 tot 65 jaar. Ons streven is een drumfanfare met ongeveer 40 leden maximaal. Kortom ook voor jou is er nog plaats bij de muzikale ambassadeurs van Almere.

Drumfanfare Almere is opgericht op 8 september 1998. De leden van Drumfanfare Almere willen met elkaar op een leuke manier muziek maken, waarbij de kwaliteit van de muziek en een strakke exercitie voorop staat, maar zeker ook de gezelligheid belangrijk is. Wij streven ernaar om naast optredens in bijvoorbeeld winkelcentra en avondvierdaagse intochten, regelmatig concerten te organiseren en deel te nemen aan festivals en streetparades in binnen- en buitenland. Daarnaast organiseren wij afhankelijk van onze (muzikale) doelstellingen 1x per jaar een werkweekend ergens in Nederland. Kortom een zeer actieve vereniging dat elk jaar het seizoen met een feestavond afsluit.
Vanaf het begin heeft DFA een eigen gezicht en stijl, maar ook een eigen sound nagestreefd.

Drumfanfare Almere richt zich daarbij voor het looprepertoire vooral op de echte statige Engelse marsen afgewisseld met vrolijke marsen van Hollandse arrangeurs. Voor concerten en speciale gelegenheden zoals dodenherdenking maken ook een aantal koralen en ‘’dragende’’ muziekwerken deel uit van het repertoire. Daarnaast hebben we speciaal voor concerten een aantal ‘’herkenbare’’ nummers die gespeeld kunnen worden. Maar ook een Spaansachtig repertoire schuwen wij niet zoals voor onze reis naar Spanje in 2005. Kortom veelzijdig en herkenbaar.