Get Adobe Flash player
Archief
Laatste Foto’s
img_1267305815_490 img_1267305810_654 img_1267305811_247 img_1267305812_310

Music Kids

 Introductiedag Music Kids Almere een groot succes·

 

12 december was het dan zover. Na maanden van voorbereiden werd de introductiedag georganiseerd van Music Kids Almere. We wisten van tevoren niet hoeveel kinderen er zouden komen, maar vanaf 12.00 uur stroomde langzaam de zaal vol en er moesten stoelen bijgezet worden. De kinderen en de ouders kregen een uitleg over wat ze konden verwachten bij Music Kids. Daarna kregen ze een korte les over muziektheorie, iedereen was er toch wel verbaast over dat het niet zo moeilijk is als het lijkt.

De kinderen mochten allemaal nog even proberen om zelf geluid te maken op de instrumenten, wat ook met veel enthousiasme geprobeerd werd. Al met al was het een geslaagde dag. De sfeer was goed en bijna iedereen die was komen kijken heeft zich opgegeven. Op 9 januari begint de eerste les en we wensen alle kinderen veel succes. Ondertussen beginnen we alvast met de voorbereidingen voor volgend jaar, want het is zeker voor herhaling vatbaar.


Gratis muziekles voor kinderen vanaf 10 jaar

Het muziekonderwijs op basisscholen is tegenwoordig in de meeste  gevallen niet meer dan een liedje zingen, de muziekinstrumenten liggen ergens boven op de kast onder het stof. Dit terwijl diverse  studies hebben aangetoond dat muziek een zeer belangrijke factor is in de ontwikkeling van het kind.

Door alle bezuinigingen in het onderwijs hebben de scholen niet de  mogelijkheid om hier iets aan te doen.
Drumfanfare Almere gaat hierop inspelen met Music Kids.

Music Kids is een gratis muziek-cursus voor kinderen uit groep 7 en 8.
De cursus bevat 20 lessen van ongeveer 45 minuten.

De kinderen krijgen dan les in zowel theorie (notenschrift) als praktijk en leren dan te spelen op de volgende instrumenten:

-Snaredrum

-Trompet

-Cornet

-Trombone

-Bariton

Op 12 december 2009 van 12:00u tot 13:30 houden we een presentatie waar u kennis kunt maken met de mensen van Music Kids. Er wordt informatie verstrekt en we laten zien wat de kinderen tijdens de les kunnen verwachten. Iedereen is van harte welkom.

Commissie Music Kids

 

Sponser onze club gratis :
“SponsorKliks,
Facebook