Drumfanfare Almere gaat nieuwe weg inslaan

Door de jaren heen is de eigen identiteit van drumfanfare Almere een belangrijk punt geweest waar de leden, waarvan een aantal dit jaar alweer 15 jaar bij de vereniging rondlopen, ook trots op zijn. Onze traditionele drumfanfare met mars matige muziek heeft in deze 15 jaar ook veel mooie optredens mogen verzorgen. Maar zoals ook elders in het land bij muziekverenigingen gaat het ook bij drumfanfare Almere moeizaam om nieuwe leden aan te trekken en dit heeft ertoe geleid dat een discussie is gestart over hoe verder.

De leden van drumfanfare Almere hebben met elkaar zo kort na de zomervakantie gekeken naar de toekomst van de drumfanfare en zijn tot de conclusie gekomen dat ze een nieuwe weg moeten inslaan.

Betekent dit het einde van de drumfanfare, nee uiteraard niet want met hun prachtige nieuwe outfit in het muisgrijs en kobalt blauw hebben zij zichzelf het afgelopen jaar een stukje nieuwe identiteit aangemeten en met deze outfit en de bij u vertrouwde marsmuziek zullen zij ook in 2014 en daarna gewoon als drumfanfare blijven optreden.

En ook de pietenband Almeria, waarover later meer, blijft natuurlijk bestaan. Ook daar zullen wel zaken veranderen maar dat is vooral om de pietenband voor het publiek leuker, mooier en sprekender te maken.

Maar wat gaat er dan wel veranderen zult u zich afvragen?

Naast de drumfanfare en pietenband Almeria zal er een nieuw orkest worden geformeerd dat alleen zit/sta optredens zal gaan verzorgen. Ook dit orkest zal gaan werken aan een eigen identiteit qua muziek, uitstraling en outfit zoals u van ons gewend bent.

De komende maanden gaan alle leden en het bestuur zich hier voor meer dan 100% voor inzetten. Met als doel voor de zomer 2014 het nieuwe orkest te kunnen presenteren en in 2014 ook een groot ‘’openings’’ concert te verzorgen waarbij u als (trouwe) supporters maar ook andere muziekliefhebbers van harte welkom zijn.

Het orkest wordt geen stage band, bigband of blaasensemble, nee het wordt een orkest met een eigen identiteit waar plaats is voor iedereen die een muziekinstrument wil of kan bespelen. Waarbij misschien nog wel de grootste verandering is dat ook saxofoons in dit orkest zeer bruikbaar zal zijn.

De leden zijn hard aan de slag gegaan met het uitwerken van alle ideeën. Zo zal de slagwerkgroep een gedaantewisseling ondergaan en u nog verrassen en ook de muziekkeuze voor het totale orkest zal verrassend zijn zeker als u de vereniging al langer volgt.

Naast deze veranderingen willen de leden ook een grote reünie houden. Maar dan niet alleen voor oud-leden van Drumfanfare Almere. Nee ook voor andere oud-muzikanten waar het nog steeds bij kriebelt maar die bijvoorbeeld niet meer willen marcheren maar wel gewoon lekker muziek willen maken en op z’n tijd ook willen optreden om iedereen te laten meegenieten van hun kunnen.

We zullen u via deze website, maar ook via de diverse media in Almere en omstreken op de hoogte houden van de plannen. Het is aan u om ons te blijven volgen en te zijner tijd ook kennis te nemen van alle veranderingen.

Pietenband Almeria wordt gerestyled

Al zo een 9 jaar komt pietenband Almeria in de sinterklaastijd vanuit het warme Spanje naar ons land om op vele plaatsen de kinderen te verwennen met hun muziek. Dat doen zij traditioneel in een pak dat qua kleur is afgeleid van het oude gala-uniform van Drumfanfare Almere. Marine blauw en rood.

Nu drumfanfare Almere zichzelf heeft getrakteerd op een nieuwe outfit vinden ook de muziek pieten van Almeria dat zij na al die jaren wel wat nieuws verdienen en gelukkig heeft sinterklaas daarmee ingestemd zodat als de kleermaker op tijd zijn werk af kan krijgen ook pietenband Almeria dit jaar op 16 november a.s. in een geheel nieuwe outfit zal verschijnen. Een outfit die u zeker zal verrassen want deze is uniek in Nederland.

Maar dat is niet alles want ook de muziek van de pietenband en de totale aankleding van de optredens gaat veranderen. Niet alle nummers die zij spelen zullen worden vervangen maar zeker een aantal wel en de pieten van Almeria hebben ook goed naar hun collega’s gekeken en zijn inmiddels hard aan het werk om bij hun muziek ook leuke en afwisselende effecten in te bouwen die de kinderen en andere toeschouwers zullen vermaken om na elk optreden met blije gezichten huiswaarts te keren.