Get Adobe Flash player
Archief
Laatste Foto’s
img_1267305815_490 img_1267305810_654 img_1267305811_247 img_1267305812_310

Dodenherdenking 2013

Het is 4 mei 2013. DFA ter plaatse op de Noordermarkt te Amsterdam-Jordaan.

Dat klinkt als vertrouwd. Maar dat is het dan ook. Al vele jaren heeft DFA de Dodenherdenking aldaar muzikaal eer aan gedaan. Ik vond het de mooiste optredens en dat vind ik eigenlijk nog steeds.

Na enkele jaren niet aanwezig te zijn geweest, had ik nu weer eens zin om DFA dat optreden te zien maken, onder leiding van jullie dirigent Theo Holstein.

Het weer zat eerst mee, later steeds meer wind en geen elastiekjes om de marsboekjes in bedwang te houden. Muziek wapperde alle kanten op. Armen werden haastig uitgestoken om de zaak te redden. Het kwam gelukkig allemaal goed. Het was een verdienstelijk optreden. Redelijk goed stuk muziek.  Niet geheel mijn keuze, maar dat hoeft dan ook niet. Het publiek heeft er zeker zichtbaar van genoten. Jawel, mensen kunnen verdrietig, ver in gedachten verzonken, toch genieten van zo’n gebeurtenis. Een herdenking zou ernstig verstoord worden, de persoonlijke dwalende gedachten van iedere aanwezige direct terug in de realiteit hebben gebracht, als de muziek slecht was geweest. De mensen vonden het mooi. Een keurig optreden. Eervol.

 

Mij is ook opgevallen dat de tamboer-maitre van deze avond, Roènda, een hele grote sprong voorwaarts heeft gemaakt. Wat zag dat er strak uit. Gedisciplineerd en strak. Mijn complimenten, Roènda.

Ik heb wat foto’s mogen maken. Eindelijk is er dan een hele serie geschoten van de Dodenherdenking. Ik geloof dat ik daar wel 15 keer heb gestaan en ik heb geen enkele mooie foto van mij met de band op die gedenkwaardige plek in hartje Jordaan. Daarom heb ik er nu dan maar een stuk of 30 van Theo geschoten. En vele van de band natuurlijk.

Voor het eerst nieuwe groepsfoto’s in de nieuwe uniformen. Leuk was het om te zien dat jullie, beste muzikanten, het zichtbaar leuk vonden om weer eens op de foto te gaan. Er werd prima geluisterd en direct gedaan wat ik vroeg. De foto’s zijn dan ook erg leuk geworden met vele glimlachen op de tronies.

Nog een leuke persoonlijke bijkomstigheid was dat iemand vanuit de organisatie en een bezoeker mij spontaan hebben aangesproken en mij vertelden dat ze mij herkenden van vele jaren aanwezigheid. De bezoeker vroeg mij zelfs naar de naam van een bepaald muziekstuk dat hij zo mooi vond en begon spontaan een stukje te zingen om mij op de naam van “Belcanto Ouverture” te brengen. Nee, nee, ik hem geen tissue nodig. Gewoon hartstikke leuk.

DFA, ik heb genoten van jullie optreden.

 

Ruud Amiabel

Sponser onze club gratis :
“SponsorKliks,
Facebook